ASOCIATIA DE SCLEROZA MULTIPLA BUCURESTI

Organizație nonprofit, înființată în 2008, care reunește prin libera adeziune, persoane fără deosebire de pregătirea profesională,
naționalitate, vârstă,convingere politică sau religioasă, dar care sunt afectați de scleroza multiplă(SM)din București și zonele limitrofe acestuia.

Noi și Scleroza Multiplă de MS-Day

Cu ocazia Zilei Internaționale a Sclerozei Multiple – MS Day, Asociația de Scleroză Multiplă București a organizat un seminar, atât pentru membrii ASMB, cât și pentru aparținători. Pentru desfășurarea acestuai, în perioada 25-28 mai 2023, Consiliul Director al ASMB a ales ca locație Pensiunea “7 Crai” aflată la Zărnești, în Parcul Național Piatra Craiului (județul Brașov).
Invitații prezenți la eveniment au fost:
– dr. Gabriela Mihăilescu, medic primar neurolog, doctor în științe medicale, șef de lucrări;
– Nicoleta Ioanovici, asistent medical Secția de Neurologie a Spitalului Universitar București;
– Andrada Cimpoacă, kinoterapeut și osteopat;
– Ispir Andreea, kinetoterapeut.
Informații medicale, foarte utile, au venit din partea doamnei doctor Gabriela Mihăilescu, prin prezentarea: “Ce, cum și când trebuie să monitorizăm pentru a asigura siguranța și eficacitatea terapiilor specifice în S.M.”. Participanții au conștientizat faptul că, în primul rând, ei trebuie să aibă grijă la efectele și rezultatele tratamentelor pentru SM.
A fost prezentă, online și doamna Nicoleta Ioanovici, cu informații noi legate de disponibilitatea medicamentelor în centrele de scleroză multiplă, dar și despre optimizarea unui stil de viață sănătos, importanța alimentației, a odihnei și a mișcării.
La acest seminar s-a pus, încă odată accent pe kinetoterapie, organizându-se mai multe sesiuni, colective sau individuale, în aer liber sau în sală.
Nu în ultimul rând s-au desfășurat activități de terapie ocupațională, unde participanții au învățat să facă brățări. Deși pare o activitate simplă, scopul acesteia este de a susține autonomia și independența unei persoane, îmbunătățind calitatea vieții acestuia, să-l facă să își accepte propriile limitări, dar și pentru ai ajuta să le facă față.
Evenimentul a fost marcat prin eliberarea baloanelor, spre cer, în cinstea Zilei Internaționale a Sclerozei Multiple.
Mulțumim sponsorilor pentru sprijinul acordat: Teva, Novartis, Roche, Merck, Sanofi și Gimsid SRL.

logo-asmb-facebook

ASOCIATIA DE SCLEROZA MULTIPLA BUCURESTI

logo-asmb

Telefon: +40726 742 175

Copyright © 2023 ASMB
All Rights Reserved

ASOCIATIA DE SCLEROZA MULTIPLA BUCURESTI

▶  in prezent ASMB numără peste 50 de membri
▶  contribuie la cresterea calitatii vietii
▶  dobandirea calitatii de membru
▶  noutati - evenimente
▶  Centre Programul National

web design by mediacodeserv