ASOCIATIA DE SCLEROZA MULTIPLA BUCURESTI

Organizație nonprofit, înființată în 2008, care reunește prin libera adeziune, persoane fără deosebire de pregătirea profesională,
naționalitate, vârstă,convingere politică sau religioasă, dar care sunt afectați de scleroza multiplă(SM)din București și zonele limitrofe acestuia.

Seminarul “Familii cu SM”

Sâmbătă, 17 decembrie 2022, Asociația de Scleroză Multiplă București a organizat la Hotel Capitol București seminarul “Familii cu SM”, dedicat membrilor ASMB și aparținătorilor (soți, parteneri, copii, frați, părinți, prieteni)
Nu întâmplător ASMB a ales desfășurarea acestui seminar în luna decembrie, luna sărbătorilor de iarnă, luna în care familiile se bucură a fi împreună, o lună în care oamenii sunt mai buni, mai empatici și mai atenți la nevoile celorlalți. Asumarea îngrijirii unui pacient diagnosticat cu o afecțiune autoimună precum scleroza multiplă poate avea un impact puternic asupra unui aparținător. Deși nu au pregătirea medicală sau psihologică necesară, își iau, de cele mai multe ori, responsabilitatea îngrijirii pacientului în toate etapele evoluției bolii.
Președintele ASMB, dl Gelu Gaja a deschis lucrările și a adresat cuvântul de bun venit tuturor invitaților.
Mitică Manea, vicepreședintele asociației, a multumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea seminarului: speakeri, sponsori Novartis, Teva, Merck, consiliu director. Fără efortul și prezența lor pro bono, organizarea seminarului nu ar fi fost posibilă.
Speakeri:
– psiholog Monalisa Corduneanu – Relația dintre pacient și familie
– kinetoterapeut Andrada Cimpoacă – Importanța kinetoterapiei în scleroza multiplă
– dr. Gabriela Mihăilescu, șef secție neurologie Enayati Medical City – Familia și scleroza multiplă
Prezentările au avut ca scop o mai bună înțelegere a bolii atât de către bolnavi cât și de aparținători, în vederea ingrijirii bolnavului, menținere pentru o perioadă cât mai lungă a unei stări bune de sănătate și a unor relații armonioase în familie.
Lucrările seminarului s-au desfășurat într-o atmosferă relaxată, presărată cu surprize: la pauza de cafea, venirea lui Moș Crăciun cu cadouri pentru membrii ASMB iar în încheiere, invitatul surpriză adus de d-na dr Mihăilescu, d-na Anita Sterea – dr. în istorie, lector la fundația Calea Victoriei, cu o documentată și frumoasă prezentare despre obiceiuri străvechi – Cum petreceau românii sărbătorile de iarnă?
Lăsăm să vorbească pozele pentru noi.

logo-asmb-facebook

ASOCIATIA DE SCLEROZA MULTIPLA BUCURESTI

logo-asmb

Telefon: +40723 192 776

Copyright © 2024 ASMB
All Rights Reserved

ASOCIATIA DE SCLEROZA MULTIPLA BUCURESTI

▶  in prezent ASMB numără peste 50 de membri
▶  contribuie la cresterea calitatii vietii
▶  dobandirea calitatii de membru
▶  noutati - evenimente
▶  Centre Programul National

web design by mediacodeserv